tiistai 7. heinäkuuta 2015

Maistuvat ja superterveelliset varhaiskaalipihvit





Varhaiskaali on herkullinen, monipuolinen, terveellinen ja edullinen ruoka-aine. Kaalissa on muun muassa runsaasti kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia, C- ja K-vitamiinia, karotenoideja, folaattia ja muita B-ryhmän vitamiineja sekä kuitua. Koska vatsani sietää kehnosti raakaa kaalia, kokeilin tehdä niistä pihvejä. Hyvää tuli!

Ainekset
1/2 varhaiskaali (n. 450 g)
munaa
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, meiramia, oreganoa, minttua)
1 dl tattarihiutaleita
2 rkl oliiviöljyä 

Paistamiseen:
voita tai öljyä

Valmistusohjeet
  1. Raasta tai hienonna kaali melko hienojakoiseksi raasteeksi/silpuksi 
  2. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita raasteen joukkoon 
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä
  4. Ota seoksesta kauhalla pieniä pihvejä ja paista ne paistinpannulla molemmin puolin
  5. Tarjoile puolukkahillon kera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti