keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Intialainen kana-kvinoapata

Sovelsin tänään Anjumin helpot intialaiset-keittokirjasta löytyvää pippurilla ja inkiväärillä maustettua kanareseptiä tehden siitä kana-kvinoapataa. Ruuasta tuli varsin maukasta mutta tulista, joten jos et ole kovin tulisen ruuan ystävä niin vähennä mausteiden määrää.



Tulinen kana-kvinoapata 

450 g broilerinpaloja
5- 10 valkosipulin kynttä hienonnettuna tai 2 tl valkosipulimurskaa
10 g tuoretta inkivääriä tai 1 tl inkivääritahnaa
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa
1 rkl kookosöljyä
1/2 dl vettä

- valmista valkosipulista, inkivääristä, garam masalasta suolasta, öljystä ja vedestä marinaditahna, lisää kananpalat ja anna marinoitua vähintään tunnin ajan

3 rkl kookosöljyä
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
15 g tuoretta inkivääriä kuorittuja ja ohueksi suikaloituna
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa maun mukaan
2 dl vettä

- ruskista sipuli kookosöljyssä, lisää ja kuullota chili, inkivääri ja korianteri
- lisää kananpalat ja ruskista hyvin joka puolelta
- lisää marinadiliemi, vesi ja mustapippuri
- anna hautua hiljaisella lämmöllä n. 20-30 minuuttia

1,5 dl kvinoaa
3 dl vettä
1/2 tl suolaa

- huuhdo kvinoa siivilässä juoksevan veden alla (käytä apuna sideharsoa tai talouspaperia, jotta kvinoa ei huuhtoudu siivilän raoista)
- keitä kunnes vesi on haihtunut

2 kourallista tuoretta korianteria silputtuna
2 tl sitruunamehua
1/2 tl garam masalaa

- lisää tuore korianteri, sitruunamehu ja garam masala kanapataan
- lisää kypsä kvinoa kanapadan sekaan ja anna maustua hetkisen
- koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile maustamattoman turkkilaisen jogurtin kera (jogurtti taittaa tulisuutta)

Hyvää ruokahalua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti