Varhaiskaali on herkullinen, monipuolinen, terveellinen ja edullinen ruoka-aine. Kaalissa on muun muassa runsaasti kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia, C- ja K-vitamiinia, karotenoideja, folaattia ja muita B-ryhmän vitamiineja sekä kuitua. Koska vatsani sietää kehnosti raakaa kaalia, kokeilin tehdä niistä pihvejä. Hyvää tuli!
Ainekset
1/2 varhaiskaali (n. 450 g)
3 munaa
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, meiramia, oreganoa, minttua)
1 dl tattarihiutaleita
2 rkl oliiviöljyä
Paistamiseen:
voita tai öljyä
Valmistusohjeet
- Raasta tai hienonna kaali melko hienojakoiseksi raasteeksi/silpuksi
- Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita raasteen joukkoon
- Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä
- Ota seoksesta kauhalla pieniä pihvejä ja paista ne paistinpannulla molemmin puolin
- Tarjoile puolukkahillon kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti